top of page

ATÖLYELER

1) KAHRAMANIN YOLCULUĞU

‘Bir kahraman yaşamını kendinden daha büyük bir bütüne sunabilen kişidir.’

 

                              Joseph Campbell

BİR RUH YOLCULUĞU

Her insanın içinde daha büyük bir bütüne hizmet etmeyi bekleyen bir kahraman vardır. Ve çoğu zaman içimizdeki bu kahraman kış uykusunda ama inkar edilemez bir uyanma özlemi içerisindedir. İçimizdeki kahramanı uyandırmaya ve yaşamımızı hayal etmeye cüret ettiğimiz gibi yaşayacak cesareti bulmaya doğru yapacağımız bu çalışma derin kalça açıcı asanalar, ters duruşlar, mantralar, mudralar ve meditasyonla ruhun yolculuğunu derin derin düşünerek kendini keşfetme pratiği . Bu çalışma Aborjinler’den Yunan Mitolojisine, Hint destanlarından Budist hikayelerine, dünya klasiklerinden Hollywood filmlerine kadar dünyadaki tüm klasik mitolojiler, destanlar, efsaneler ve hikayelerde kendi yolculuğunuzu bulmanın hikayesi...

Kendinden kendine sefer eyle...

2) SANKALPA-NİYETİNİ KEŞFET ATÖLYESİ

NİYETİNİ KEŞFET

‘Sankalpa’ yoga geleneğinde kalbimizin en derininden köklenen niyet anlamına gelir. Budist öğretilerine göre ‘Sankalpa’ bir amaç değildir, çünkü amaç bir sonuç beklentisi içerir, ‘Sankalpa’ ise sürekli bir öğrenme halidir, emeldir, yoldur. İçimizdeki ‘Niyeti’ keşfedebileceğimiz bu özel pratik hayatımızın özellikle bu döneminde, kalbimizde yatanı onurlandırmak, kendimizle karşılaşmak ve derin bir arınma için bir davet.

 

Gülin Zeytunlu bu çalışmayla bizleri, Hava, Su, Ateş ve Toprak elementlerinden yola çıkarak, tüm evreni meydana getiren bu elementlerin bedenimizde, zihnimizde ve ruhumuzdaki karşılıklarını araştırmaya davet ediyor. Bizleri doğa ile yeniden bağlantıya geçirecek olan elementler yardımıyla, asanalar, mantralar ve mudraları kullanarak kalbimizden köklenen niyetimizi adım adım inşa etme yolculuğu..

Mevlana

3) FREE FLOW

Nehir kendi iradesiyle özgürce akar, ama akışı nehir yatağı içindedir. Eğer bu sınırlar olmasaydı özgürlüğü boşa giderdi...

                                             

AHENKLE VE UYUMLANARAK
 
Shiva Rea’ya göre hareket mekanik bir şekilde tekrar edildiğinde yoganın gücü kaybolur. Bu üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken bir konudur. Shiva’nın bakışı Iyengar’ın sözlerinden köklenir: Anda yaşamak spiritüellikse, harekette yaşamak ilahiyattır.Dış dünyayı (çevre ve fiziksel beden) iç dünyamızla (enerji, nefes, hisler, bilinç) hizaladığımız zaman pratik bizi yaşam gücüyle bağlantıya geçiren titreşimsel bir bağa dönüşür. Özgürce akmak zihnin sonsuz acıtasyonlarının yok olmasına ve perspektifimizi bireyselden evrensel olana çevirmemize yardımcı olur, eğer yoga en yüksek düzeyde yaşamın büyük dansıyla bağlantıya geçmekse özgür akışlar meditatif hareketli bir ibadete alan açar.

Vinoba Bhave

bottom of page