top of page

PRANA FLOW

Prana Flow, Prana’nın hareketleri ile yoganın akışını bedenlendirmek için Shiva Rea tarafından geliştirilen yaratıcı, enerjetik ve meditatif bir yolculuktur. Prana nefesin evrensel kaynağıdır, can veren enerji ve yoga pratiğinin yaşam pınarıdır. Prana Flow akışta olma haline hem klasik ve hem de yenilikçi bir yaklaşım getirir. Bu yaklaşım Krishnamacharya öğretilerinden, Tantra’dan, Ayurveda’dan ve Shiva Rea’nın 20 yıllık tecrübesinden filizlenir. Shiva Rea’ya göre Prana Flow’da ‘poz’ konseptini ‘Asana’yı ‘Mudrasana’ olarak hissetmek için yok ederiz. Bir formun içerisindeki spontan akış içgüdüsel zekamızı aktive eder. Mudrasanaları hissettiğimizde beden doğal olarak hizayı bulur, omurganın açılıp kapanması, kalbin atışı, kolların uzaması ve bütün formlar spontan bir akış içerisinde can bulur. Prana Flow bu iç akışı keşfetmek için hareketli bir meditasyon yolculuğudur.

ELEMENTAL VİNYASA

 

Bu sistem her bir öğrencinin Pranayı keşfedebilmesi için prananın hareketlerinin hizanın ve akışın anahtarı olarak öğretilmesine dayanıyor. Arzumuz asanaların içerisinde prananın hareketlerini keşfederken bizi doğa ile yeniden bağlantıya geçirecek olan 5 element -hava su ateş toprak ve boşluk- olarak hareket etmek ve tüm evreni ve bizleri meydana getiren bu elementlerin bedenimizde, zihnimizde ve ruhumuzdaki karşılıklarını araştırmak.

 

OM NAMAH SHİVAYA.

 

Yoga geçmişten geleceğe uzanan zamanın ötesine hareket edip tam olarak şu ana ‘düşmek’ süreci olarak düşünülebilir. Çünkü sadece ‘şu an’ın içerisinde kesintisiz olan yaşamın nabzının saf ritmini tadabiliriz. Yaşamımız an be an kendi akışına göre gelişir. Ancak yoga ‘sandhya’ olarak bilinen bazı güçlü anlar vardır. Değişimin ve dönüşümün kutsal anları, birleşme noktaları. Bu anları zamanın ötesinde tecrübe ederiz.

 

Bedende ‘sandhya’lar kesişim noktalarındadır. Bunlar eklemler, bize hareket kabiliyeti sağlayan kemiklerin ve ligamenlerin meydana getirdiği döngül noktalarıdır, bunlar suptil beden enerjilerinin kesişme noktalarıdır: Bunlar Çakralar’dır. Her bir çakranın bilincin yaşamımız için hayati olan belirli bir yönünü yansıtır. Yedi çakra bize bütünlük için bir formül sunar bu formül zihni bedeni ve ruhu birleştirir. Bütüncül bir sistem olarak chakralar kişisel ve dünyevi büyümemiz için çok güçlü araçlardır. Yogik bedeni ve çakra sistemini keşfettiğimiz bu akışlar beden mandalasına nüfus etmeye ve dengede olmayan ne varsa fark edebilmeye davet sunuyor.

CHAKRA PRANA VİNYASA

SOMA PRANA VİNYASA

Susuzluk beni bir ırmağın başına getirdi, burada ‘Ay’ın yansımasını içtim....    

                                                         MEVLANA

 

Mevlana Chandra namaskar bir yoginin ayı selamlarken nüfus ettiği özel bir asana sıralamasıdır. Biz bunu Sanskrit dilinden ‘Aya Selam’ olarak tercüme ediyoruz. Ancak Namaskar kelimesini dilimize çevirirken bir çok derin anlamı kaybediyoruz. ‘Namaskar ‘ kelimesi evrensel olanla ve yoganın kökleriyle derin bir bağlantıyı ifade ediyor, kelimenin kökü ‘Nama’  ‘ben değil’ anlamına geliyor.  Yaşam mucizesini hissetmek, bağ kurmak, açık olmak, absorbe etmek için farkındalığımızı uyandıran içsel bir teslimiyeti ifade ediyor.

 

Bu reverans hayatın akışıyla, mevsimlerle, dünyanın 24 saatlik döngüsündeki ritimlerle uyumlanmaya davet sunuyor. Aya  selam serileri içsel uyum ve hücresel zekanın,  bir nilüfer çiçeğinin  yapraklarını açması veya okyanus dalgalarının gelgitleri gibi kademeli bir akış  içerisinde kendilerini ortaya koymasına davet sunuyor.

KALARİ VİNYASA

 

Kökleri ‘Dhanurveda’ya yani kadim Hint savaş sanatı bilimine dayanan Kalaripayattu hala yaşayan en eski dövüş sanatı olarak kabul ediliyor. Kalaripayattu’nun adanmış bir öğrencisi olan Shiva Rea tarafından yaratılan Kalari Vinyasa ise CVN. Kalari geleneğindeki Kalaripayattu’nun Vinyasaya örülmüş hali.

 

Bu kadim savaş sanatına dinamik bir hazırlık niteliğinde olan ve içgüdüsel bedeni uyandıran Kalari vinyasa dinamik formları ile Kalarippayatu’ya hazırlanmak için gerekli olan akışkan ve spiral gücü geliştirmeyi amaçlıyor.

bottom of page